ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διακρατική εκδήλωση “Strengthening transnational cooperation and promoting internationalization” Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020- 12.00μμ

Σας ενδιαφέρει να επεκτείνετε την αγορά σας, να μάθετε πώς να βρίσκετε συνεργάτες για την επιχειρηματική σας ιδέα και να δημιουργήσετε το επιχειρηματικό σας μοντέλο στον τομέα των Ανοικτών Δεδομένων; Σας ενδιαφέρει να συναντήσετε άλλους ενδιαφερόμενους των ανοικτού δεδομένων και να μοιραστείτε μαζί τους γνώσεις και εμπειρίες;

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σας προσκαλεί στην διακρατική εκδήλωση «Strengthening transnational cooperation and promoting internationalization» που διοργανώνει διαδικτυακά, στα πλαίσια του προγράμματος Interreg MED project «Open Data for European Open iNnovation » (ODEON), την Παρασκευή 4/12 στις 12.00.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και στα πλαίσια της θα πραγματοποιηθούν τρία διαδικτυακά σεμινάρια από ειδικούς με πολυετή εμπειρία στον επιχειρηματικό κλάδο και τον κλάδο των Ανοικτών Δεδομένων. Αναλυτικότερα, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε:

  • Business Models in Open Data environments,, από τον Κωνσταντίνο Μανασάκη, ο οποίος θα εστιάσει στο πώς να εντοπίσετε επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον ανοιχτών δεδομένων και ποιο είναι το κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο.
  • Go-to-Market strategies/Proof-of-Market από την Yaneiza Mendez, η οποία εστιάζει στα εργαλεία που απαιτούνται για την ανάλυση της αγοράς και τη διασφάλιση ότι η ιδέα είναι μια πραγματική ευκαιρία. Το σεμινάριο θα δώσει μια επισκόπηση σχετικά με το Lean Canvas και τον τρόπο αξιολόγησης της κατάλληλης αγοράς μέσω συνεντεύξεων.
  • Open innovation and Open data από την Barbara Rovere, η οποία επικεντρώνεται στις πρακτικές της ανοικτής καινοτομίας στον τομέα των ανοικτών δεδομένων, καθώς και στο στρατηγικό πλαίσιο για τους επαγγελματίες που στοχεύουν στην εφαρμογή της Ανοικτής Καινοτομίας στις εταιρείες τους. 

Επιπλέον, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε online συναντήσεις με ενδιαφερόμενους του ODEON από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο έργο (Ιταλία, Γαλλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Σλοβενία) με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία πιθανών συνεργειών, μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων

Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος, δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ και έως την Πέμπτη 3/12 θα λάβετε τον σύνδεσμο zoom για την εκδήλωση.

Leave a Comment